Manuele Therapie

Manuele therapie


De manuele therapie richt zich op klachten die ontstaan in ons bewegingsapparaat (gewrichten, spieren pezen en ligamenten). De manueel therapeut probeert pijn op te heffen in het bewegingsapparaat door een analyse te maken van het aanwezige (pathologische) bewegingspatroon. Hierdoor kan hij niet alleen de symptomen behandelen maar ook de onderliggende mechanische oorzaak.

Tijdens de behandeling worden enkel manuele technieken toegepast.

Stijve gewrichten worden middels mobilisatie (langzaam bewegen van of langere rek op gewrichten) of manipulatie (snellere kortere beweging) weer in beweging gebracht. Tijdens een manipulatie kan een “klik” gehoord worden (kraken).

Na een manueeltherapeutische behandeling is het belangrijk dat de patiënt geadviseerd wordt omtrent de aanpassing van zijn houding of negatieve gewoontes. Ook het aanleren van thuisoefeningen om de belastbaarheid van het lichaam te verhogen is een essentieel deel van de behandeling.

Sportgerichte Combinatietherapie Manuele Therapie en Osteopathie 


biedt een waaier van verschillende technieken die de therapeut kan aanpassen aan de noden van de patiënt. Deze technieken omvatten zowel Manuele Therapie als Osteopathie,Kinesiologie, Myofasciale en Viscerale technieken.